2017 őszi feladat: ÁRTÉRI TÁBOR

Fehérgyarmat Önkormányzata és a BME Építészkarának Lakóépülettervezési Tanszéke úgy döntött, hogy együttműködési szerződést kötnek abból a célból; hogy a diákok valós, igazi, élő feladatokhoz, a város pedig, az aktuális építészeti kérdéseire kreatív megoldásokhoz jusson. 
Ennek keretében az őszi félévben bungalókból álló épületegyüttest, üdülő telepet tervezünk Tivadarba a Tisza partjára. A helyszín a volt úttörőtábor területe. A létesítmény a közeli jövőben egy fejlesztési projekt keretében felújításra kerül. A meglévő épületállomány átalakításával közösségi tér, kerékpáros szerviz pont és kölcsönző, valamint szociális épület készül majd. Ezek mellé kerülhetnének a diákok által tervezett szállásépületek. A terület specialitása, hogy árterületen található! Az Önkormányzat innovatív, gondolatgazdag megoldásokat, nagyvonalú, de nem pazarló építészeti válaszokat vár.
A tervezendő akadálymentes épület, (vagy épülethalmaz) használatát kreatív módon kell biztosítani mindenki számára. A félév végen beadandó 2 db a/3-as tervlap erről az építészeti kialakításról szól majd. Az izgalmas helyszín és a sajátságos követelmények, valamint a speciális térkialakítások (fedett-nyitott, külső-belső terek) igazi építészeti kihívást jelentenek. Az órákat kísérletképpen műhelymunka jelleggel, diák-diák és tanár-diák párbeszédes formában, vetítésekkel tartanánk...

Mindenkit szeretettel várunk!

Makrai Sándor és Hild György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése